…och så tog jag hem silver i haikutävlingen…

Inte utan förvåning och därför med desto större glädje emottog jag igår första hedersomnämnandet  i Uppsala författarsällskaps haikutävling för min haiku

Svalorna skriker

över jäsande fallfrukt

Gräset går i brunt

 

Juryns motivering löd:

”Det första hedersomnämnandet går till Marta Ronnes fina hösthaiku som andas avsked och uppbrott med antydan om mörka krafter i tillvaron.”

Första pris gick till författaren Christina Wahldén och det andra hedersomnämnandet till författaren Carina Burman. Inte nog med att jag hamnade i ett illustert sällskap. Jag är desto mer stolt eftersom den enväldige juryn var ingen mindre än poeten och översättaren Bo Gustavsson.

Tack Uppsala författarsällskap för detta pris till en notorisk men blygsam haikuskrivare…