En lysande Trude Marstein om det trygga livets gråa hinna, om otrohet och en manlighet i kris.

Trude Marsteins tredje roman Hem till mig som jag i dag recenserar i UNT är för mig personligen det Knausgård aldrig blev: en alltigenom uppslukande berättelse om vår tids manlighet, om det trygga men tråkiga medelklasslivet i ett välmående samhälle och om sökandet efter tillfredsställelse. Marstein får mig hela tiden att glömma gränsdragningen mellan fiktion och min egen verklighet. Jag kliver hela tiden rakt över till andra sidan spegeln,  jag är där, i huvudpersonernas liv och hem. En stark samhällskritisk historia och psykologisk roman i ett skriven med en stilistisk säkerhet som ofta får mig att hålla andan när jag läser. Linn Ullman och Marstein är för mig de två allra största norska författarna idag.