Skissblocket städas.

Någon som för ett tag sedan råkade hitta till denna blogg efterlyste några av mina skisser från Rom. Nu var det dags; inför framtida resor måste skissblocket ändå ses över och gallras. Några av skisserna kommer därför här.

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

När jag går igenom bilderna ser jag tydligt att jag trots allt blev mest fascinerad av förhållandet mellan stadens natur och arkitektur: de magnifika pinjeträd som växer överallt och som dominerar landskapet på exempelvis Palatino fick en framträdande plats i ett flertal bilder. Men några minutskisser över stadsbebyggelsen finns också med. Några från Vatikanen – och någon enstaka från vårt eget kvarter.

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

© Marta Ronne 2013

Samt några vyer från Roms olika kullar fångade på språng…

Resan är inte glömd än. Två månader senare känns den inte ens särskilt avlägsen. Redan nu har dock andra projekt tagit över. Det jag brukar kalla för 3K, kontrollerat kreativt kaos, råder som vanligt på arbetsbordet.

Något är alltid i görningen. Två av mina Ergoillustrationer från förr råkade komma med på bilden.

 

En reaktion på “Skissblocket städas.

  1. Ja, det var jag som gärna ville se dina teckningar från Rom. Jag har faktiskt tittat förbi några gånger och undrat om det blir några skisser eller inte. Trodde att du i så fall skulle ha med de mest kända byggnaderna, men nu ser jag att du gillar naturen och vida vyer. Jag förstår mig inte på dagens konst alla gånger men det här gillar jag./ mvh, Jens.

Kommentarer inaktiverade.